smile

smile is "sedekah".. smile is "sunnah Rasulallah".. i am smiling ^^... are you...??

Random Giveaway by FD

Assalamualaikum ^^

join giveaway lagi...

http://www.fatindiana.com/2013/08/random-giveaway-by-fatin-diana.html

join SINI

antara senarai hadiah dia.. aku hope sangat dapat antara 3 ni...
coklat n teddy bear, kpop stuff ( mug-exo ), mp3..

hehe
insyaAllah kalau ada rezeki dapat lah...

xoxo
adios ^^

segmen Simple Giler By Anis


KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!
best Giler ^^

Salam Aidilfitri....!!!!

Assalamualaikum ^^


Selamat Hari Raya buat semua...!!

Maaf Zahir Dan Batin... <3

Last Day..!

Assalamualaikum ^^

so... hari ni last day aku ngajar d kelas Kafa sempena menggantikan mom aku yang pergi bercuti d bumi ambiaya'...
sound's cool can... "bumi ambiya'" hehe..

malam ni abah aku insyaAllah akan mendarat d bumi Sabah.. d ikuti mom aku n adik kecil *yang nda brapa mau kcil sdh, tomorrow morning..

YEAY....!!!!
*finally, after 3 month
(belagak cam lama sangat d tinggalkan)
but, seriously, mmg happy gila dorang mau balik ni.....

1st : bab aku da tekanan nda nek gila ja menguruskan kewangan abah ni..
2nd : bab aku da tekanan ngajar budak2 kafa tahap 2 yg aktif tahap giga bukan sahaja pda kaki, tangan, kepala, keseluruhan badan, bahkan mulut dorang gak...
*budak "sweet smile" terkecuali... keh3 ^^
3rd : bab aku dh nda tahan sahur berbuka hadap muka yg sama ja tiap hari.. *agak telampau d situ..

ermmm..
berbalik kepada cerita asal... *hihi .. melalut la pula kan...

so, last day aku dimulakan dengan kelambatan aku ke sekolah... *steady ja bangun jam 1.35pm lepas tidur balik habis solat zohor jam 12.30 td... hoho.. 
dan akhirnya aku sampai d sekolah kira2 jam 2.10pm.. lambat 10 minit...! *aku rasa kaka yg ajar murid tahap 1 tu sabo ja la ngan aku yg lmbt ni.. bab aku yg pegang kunci.. hihi

then bila masuk kelas sorang ja yg datang... aku pun masuk mood malas mau ngajar la.. dh budak tu pun merayu ndamau blajar hari ni.. alasan, seorang. ...... aku On..!

*end up sorang2 dlm kelas tahap 2.. sampai malu mau brtntng mta ngan aku...
c "sweat smile" yg ku katakn..

sebab mengapa sweat smile? hihi.. ada lesung pipit + gigi taring + murah tul senyuman... *gila suwwit dia senyum.. mau gugur jantungku.. ahaksssz!

agak lama juga la dia menghadap pi kelas sebelah tu... sampai trpaksa aku paksa2 dia hadap mua aku yg kiut nih! heh! 

berjaya gak la.. tp dia membuzykan dirinya.. konon bnyk kerja la sangat... *aku bawa belajar nda mau...

"ustazah... aku surang ja ni... balik awal la.."
"pa pula surang... ustazah kn ada... kita berdua la.."

after setengah jam gitu.. surang lagi budak laki datang... antara budak yg paling malas datang... bila aku tanya pa sal pla datang hari ni, dia end up jawab ni..

"bukan sapa yg x datang hari ni kena buang ka ustazah?"

*kesian ja budak ni kena troll leh kengkawan dia... da la yg nakal sangat bagi wrong info ngan dia...

15min letter, sorang lagi budak perempuan datang... duduk jap.. bangun, n then....,

"ustazah... leh main basikal?"
"bah pegi la.... habiskan round 1 kampung ni.."
"hehe... tq ustazah.."

selamber manang ja kan... 

end of the day... budak bertiga ni dh nda tahan ddk dalam kls so aku suruh ja dorang balik awal... hoho maunya penyelia tau.... hantam lah... Last Day dh poun...! aha ^^

so... tu la pengakhiran kisah aku belagak jadi ustajah!
pengakhiran aku belagak tau suma perkara yg bebudak tu tanya... 
pengakhiran aku belagak jadi biker muslimah..

hoho...

adios ^^