smile

smile is "sedekah".. smile is "sunnah Rasulallah".. i am smiling ^^... are you...??

Kenapa??

Assalamualaikum

Tengok tajuk pun penuh tanda tanya kan...

Soalan tu blum habis lagi sebenarnya....

................

Kenapa?? Kenapa la dengan girl yang naik motor???

Aku hairan betul la mentaliti org sabah ni.. Girl naik motor pun jakun gila... Kot jakun tu kagum ndapa gak.. Ni, rupanya di belakang ejek2 orang.. Ketawakan orang..

Ya Allah... Hnya tuhan ja yg tau betapa suka gilanya aku nek motor pi kerja tgh2 hari yang panas tu.. Tapi d sebabkan mulut2 yang jakun ni la aku rasa rndh diri mau nek motor tu..

Mngkin girl nek motor jd prkara besa orang semenanjung kn.. Tp bkn d sabah.. Aku pi kerja nek motor baru 6 hari dlm 2 mnggu.. Dh macam2 org pandang aku.. Aku tau la motor abang aku tu ada lawa sikit.. Jangan la tengok aku macam tengok gajah betelur.. Agak2 la..

Lagi.. Kot iya pun mau mngata aku jangan la crita ngan org dekat aku pla.. Selamba monyet ja brother kazen aku ketawa kn aku.. And then dia leh ckp camni ngan aku...

"era pegi kerja nek motor ka?? Paci sekuriti tu ckp 'rock jga ank pngetua.. tu dengn begpack.. Ekzos lg tahap mercun meletup' hahaha era pun bwa la skuter c abg tu.. Kalau bnyi ekzos tu plhn nda pa gak.."

Aku pastu senyum ja.. Dalam hati 'do i have any choice???' muka jgn ckap la.. Buruk gila..

Menyampah bebeno aku ngan orang camni... Huh!!

Dia C Suara Merdu

Assalamualaikum ^^

hehe.. happy la pula hari ni...

Setelah beberapa hari aku menjejak kaki di tanah semenanjung .. pusing2 satu KL .. lawat semua saudara mara yang sempat .. dari sepupunya , dua pupu , tiga pupu , maci , paci , maci paci dua pupu umi , atok , nenek , atok nenek adik-bradik atok , sampai la ke moyang adik-bradik moyang, mama atok laki .. haaa .. dapat tangkap?

(belagak macam bnyak btl saudara mara di sana .. tp betul la .. semua belah umi)

Abaikan.

so, last day tu, kitaorang (aku n ida) pun bawak la umi pi shopping.. nasib flight pi sabah malam karang.. kalau nda, dalam mimpi ja la shopping... 

(be.... bukan kaki shopping pun.. kebetulan ada duit.. paling2 pun mesti cari yang paling murah...)

agak lama juga la kitaorang berlegar-legar di jalan masjid India seterusnya membeli belah (memang lama pun..) akhirnya kitaorang pun duduk lah d tepi2 jalan tu.. penat sesangat! umi cakap mau beli kain baju kurung A'a.. so umi pun pegi la Nagoya seberang jalan.. baru 5 minit umi dah datang balik..

"ikut umi.. jum duduk depan sogo.. ada artis jalanan..."

kitaorang pun ikut ja la.. dari jauh dh dengar suara merdu dia.. dia c menyanyi.. kitaorang pun duduk la dibarisan depan sekali.. ceeeehhh! tapi d tepi belah kiri... umi pla pi balik Nagoya tinggalkan kitaorang ..

time tu dia tengah nyanyi 'Terukir Di Bintang - Yuna'.. tapi dia tukar pi 'Terukir Di Sogo'.. hehe~ comel.. pastu dia nyanyi 'Tanpamu - Amir Johari'.. ni Ida sempat rakam.. hehe


video
abaikan A'a... abaikan aku yang tgh buat muka penat lagi buruk.. tengok mereka!

haha.. yang lucunya, kitaorang ni teminat la pula mau ambil tau pasal dia c penyanyi.. bab abang tu memang kacak aaa....... ^^

*abang la sangat!

cari punya cari... search punya search... akhirnya.... jumpa...!! bukan aku yang search.. ida yang rajin kepalang.. aku search nda jumpa...-_-


Kee Zulhardnan

hihi, ida jumpa nama dia ngan FB dia... n yang paling mengejutkan ... dia pun asal orang Sabah gak.. pastu aku pun sebok la jugak search2 sal Dia ni..

ooooooo..... rupanya dia ni memang artis pun.. tahun 2008 (kalau nda silap), tapi cam orang nda kenal sangat..

yang tengah tu la dia.. belakang tu band dia..

nama band dorang, Angelika. . ada sorang perempuan, vokalis.. sedap suara dia.. dalam profile dia da cakap, muslimah rock.. rock tu betul la.. tapi muslimah tu.......... aduish!

abaikan lagi!

so, cari punya cari lagi...  end up jumpa ni!

video
*abaikan AG .. tengok c pemain gitar ^^

rupanya dia ni guitarist second azlan and the typewritters... tu pun aku baca komen bawah video tu...

time kitaorang tengak lepak2 dengar dorang nyanyi depan sogo tu, aku terasa cam pernah tengok la dia ni... macam sapa aa???!! lama jugak la aku fikir.. sampai 2 hari dh balik sabah masih blum jumpa macam sapa... akhirnya aku ingat jugaa...... hehe


muka dia ada iras c Hero ni kan??!!
*teruja


kan? kan?!


ahahaha sudah2 la~

Adios ^^