smile

smile is "sedekah".. smile is "sunnah Rasulallah".. i am smiling ^^... are you...??

Palpitation = Dub Dap Dub Dap

assalamualaikum ^^

Salam AidilAdha semua!!

agak terlambat disitu...

So, setelah genap sebulan aku menetap ni tanah semenanjung... akhirnya aku kembali ke pangkal jalan jua... (ceeehhh.. ayaaaatt....)
reverse balik...
akhirnya aku pulang ke tanah air jua... hehehe hari ni sdh hari yang kesembilan aku berada di rumah..

excited gila aku mau balik rumah.... betulll... herm, seterusnya membawa amanah-amanah besar dari banyak negara yang mana aku masih konfius ngan titik permulaannya... (konfius macam mana mau mula!!) Antara amanah2 yang aku bawa ke negeri di bawah bayu ni....
.........

  • Fiqh Wal Fatawa dari India
  • English dari Australia
  • Al-lughah Al-arabiah dari Mesir
  • Hubungan Etnik dari Malaysia
  • Tamadun Islam Dan TAmandun Asia dari seluruh dunia!!

.........
dan..
setelah berada di rumah yang Wifinya tahap kilat... aku masih terpinga-pinga....


TIDAK!!!

kerja rumah aku belum siap!! (tetiba takut mau panggil assiment)
dan aku masih lagi di sini.... menanti yang tak pasti... konfius seorang diri.. hanya berserah pada ilahi.. (jalan penyelesaian yang tidak munasabah.. yang last tu "hanya berserah pada ilahi", tukar pi "berusaha dan Berserah pada ilahi"

ceeeehhhh!!

so, tajuk di atas memberi gambaran penuh tentang keadaan aku sekarang ini... mengingatkan kerja2 yang tertangguh dan belum siap lagi...

sama keadaannya ketika melihat mereka


macam ayat aku baku sangat kan hari ni..
abaikan.

xoxo, adios ^^

Dia Mai Lagi....!!!

Assalamualaikum ^^

hihi.. matLuthfi mai lagi... *tetiba cakap kedah.. 
kali ni dia story sal mengajar kanak-kanak riang....
^^



"cekgu pernah jumpa alien?"
"eeeh.. mestilah pernah"
"macam mane?"
"die macam pendek2 sikit .. cakap banyak .. malas buat kerja sekolah .."
"twelve minus four .. eleven ten nine eight .."

suma budak2 sama...
matluthfi, pengalaman kita sama..

xoxo, adios ^^

My new Life

Assalamualaikum....^^

ahlan wa sahlan.. selamat datang..

Universiti Sains Islam Malaysia..


aku terbang... seorang T T


slot kongsi pengalaman..

daftar fakulti

i'm officially USIM's student ^^

new life... new friends..

new house..

new kitchen..

new room..

new place..

tunggu bas sampai 3 jam... yg lalu hanya ini...

my faculty^^

tangga perjuangan menuju kejayaan..


kaki... harap bersabar..

another stairs.. to library.. to victory..




 fakulti Quran n sunnah.. fakulti paling moden..



sekian..
xoxo ^^

Random Giveaway by FD

Assalamualaikum ^^

join giveaway lagi...

http://www.fatindiana.com/2013/08/random-giveaway-by-fatin-diana.html

join SINI

antara senarai hadiah dia.. aku hope sangat dapat antara 3 ni...
coklat n teddy bear, kpop stuff ( mug-exo ), mp3..

hehe
insyaAllah kalau ada rezeki dapat lah...

xoxo
adios ^^

segmen Simple Giler By Anis


KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!
best Giler ^^

Salam Aidilfitri....!!!!

Assalamualaikum ^^


Selamat Hari Raya buat semua...!!

Maaf Zahir Dan Batin... <3

Last Day..!

Assalamualaikum ^^

so... hari ni last day aku ngajar d kelas Kafa sempena menggantikan mom aku yang pergi bercuti d bumi ambiaya'...
sound's cool can... "bumi ambiya'" hehe..

malam ni abah aku insyaAllah akan mendarat d bumi Sabah.. d ikuti mom aku n adik kecil *yang nda brapa mau kcil sdh, tomorrow morning..

YEAY....!!!!
*finally, after 3 month
(belagak cam lama sangat d tinggalkan)
but, seriously, mmg happy gila dorang mau balik ni.....

1st : bab aku da tekanan nda nek gila ja menguruskan kewangan abah ni..
2nd : bab aku da tekanan ngajar budak2 kafa tahap 2 yg aktif tahap giga bukan sahaja pda kaki, tangan, kepala, keseluruhan badan, bahkan mulut dorang gak...
*budak "sweet smile" terkecuali... keh3 ^^
3rd : bab aku dh nda tahan sahur berbuka hadap muka yg sama ja tiap hari.. *agak telampau d situ..

ermmm..
berbalik kepada cerita asal... *hihi .. melalut la pula kan...

so, last day aku dimulakan dengan kelambatan aku ke sekolah... *steady ja bangun jam 1.35pm lepas tidur balik habis solat zohor jam 12.30 td... hoho.. 
dan akhirnya aku sampai d sekolah kira2 jam 2.10pm.. lambat 10 minit...! *aku rasa kaka yg ajar murid tahap 1 tu sabo ja la ngan aku yg lmbt ni.. bab aku yg pegang kunci.. hihi

then bila masuk kelas sorang ja yg datang... aku pun masuk mood malas mau ngajar la.. dh budak tu pun merayu ndamau blajar hari ni.. alasan, seorang. ...... aku On..!

*end up sorang2 dlm kelas tahap 2.. sampai malu mau brtntng mta ngan aku...
c "sweat smile" yg ku katakn..

sebab mengapa sweat smile? hihi.. ada lesung pipit + gigi taring + murah tul senyuman... *gila suwwit dia senyum.. mau gugur jantungku.. ahaksssz!

agak lama juga la dia menghadap pi kelas sebelah tu... sampai trpaksa aku paksa2 dia hadap mua aku yg kiut nih! heh! 

berjaya gak la.. tp dia membuzykan dirinya.. konon bnyk kerja la sangat... *aku bawa belajar nda mau...

"ustazah... aku surang ja ni... balik awal la.."
"pa pula surang... ustazah kn ada... kita berdua la.."

after setengah jam gitu.. surang lagi budak laki datang... antara budak yg paling malas datang... bila aku tanya pa sal pla datang hari ni, dia end up jawab ni..

"bukan sapa yg x datang hari ni kena buang ka ustazah?"

*kesian ja budak ni kena troll leh kengkawan dia... da la yg nakal sangat bagi wrong info ngan dia...

15min letter, sorang lagi budak perempuan datang... duduk jap.. bangun, n then....,

"ustazah... leh main basikal?"
"bah pegi la.... habiskan round 1 kampung ni.."
"hehe... tq ustazah.."

selamber manang ja kan... 

end of the day... budak bertiga ni dh nda tahan ddk dalam kls so aku suruh ja dorang balik awal... hoho maunya penyelia tau.... hantam lah... Last Day dh poun...! aha ^^

so... tu la pengakhiran kisah aku belagak jadi ustajah!
pengakhiran aku belagak tau suma perkara yg bebudak tu tanya... 
pengakhiran aku belagak jadi biker muslimah..

hoho...

adios ^^

Kenapa??

Assalamualaikum

Tengok tajuk pun penuh tanda tanya kan...

Soalan tu blum habis lagi sebenarnya....

................

Kenapa?? Kenapa la dengan girl yang naik motor???

Aku hairan betul la mentaliti org sabah ni.. Girl naik motor pun jakun gila... Kot jakun tu kagum ndapa gak.. Ni, rupanya di belakang ejek2 orang.. Ketawakan orang..

Ya Allah... Hnya tuhan ja yg tau betapa suka gilanya aku nek motor pi kerja tgh2 hari yang panas tu.. Tapi d sebabkan mulut2 yang jakun ni la aku rasa rndh diri mau nek motor tu..

Mngkin girl nek motor jd prkara besa orang semenanjung kn.. Tp bkn d sabah.. Aku pi kerja nek motor baru 6 hari dlm 2 mnggu.. Dh macam2 org pandang aku.. Aku tau la motor abang aku tu ada lawa sikit.. Jangan la tengok aku macam tengok gajah betelur.. Agak2 la..

Lagi.. Kot iya pun mau mngata aku jangan la crita ngan org dekat aku pla.. Selamba monyet ja brother kazen aku ketawa kn aku.. And then dia leh ckp camni ngan aku...

"era pegi kerja nek motor ka?? Paci sekuriti tu ckp 'rock jga ank pngetua.. tu dengn begpack.. Ekzos lg tahap mercun meletup' hahaha era pun bwa la skuter c abg tu.. Kalau bnyi ekzos tu plhn nda pa gak.."

Aku pastu senyum ja.. Dalam hati 'do i have any choice???' muka jgn ckap la.. Buruk gila..

Menyampah bebeno aku ngan orang camni... Huh!!

Dia C Suara Merdu

Assalamualaikum ^^

hehe.. happy la pula hari ni...

Setelah beberapa hari aku menjejak kaki di tanah semenanjung .. pusing2 satu KL .. lawat semua saudara mara yang sempat .. dari sepupunya , dua pupu , tiga pupu , maci , paci , maci paci dua pupu umi , atok , nenek , atok nenek adik-bradik atok , sampai la ke moyang adik-bradik moyang, mama atok laki .. haaa .. dapat tangkap?

(belagak macam bnyak btl saudara mara di sana .. tp betul la .. semua belah umi)

Abaikan.

so, last day tu, kitaorang (aku n ida) pun bawak la umi pi shopping.. nasib flight pi sabah malam karang.. kalau nda, dalam mimpi ja la shopping... 

(be.... bukan kaki shopping pun.. kebetulan ada duit.. paling2 pun mesti cari yang paling murah...)

agak lama juga la kitaorang berlegar-legar di jalan masjid India seterusnya membeli belah (memang lama pun..) akhirnya kitaorang pun duduk lah d tepi2 jalan tu.. penat sesangat! umi cakap mau beli kain baju kurung A'a.. so umi pun pegi la Nagoya seberang jalan.. baru 5 minit umi dah datang balik..

"ikut umi.. jum duduk depan sogo.. ada artis jalanan..."

kitaorang pun ikut ja la.. dari jauh dh dengar suara merdu dia.. dia c menyanyi.. kitaorang pun duduk la dibarisan depan sekali.. ceeeehhh! tapi d tepi belah kiri... umi pla pi balik Nagoya tinggalkan kitaorang ..

time tu dia tengah nyanyi 'Terukir Di Bintang - Yuna'.. tapi dia tukar pi 'Terukir Di Sogo'.. hehe~ comel.. pastu dia nyanyi 'Tanpamu - Amir Johari'.. ni Ida sempat rakam.. hehe


abaikan A'a... abaikan aku yang tgh buat muka penat lagi buruk.. tengok mereka!

haha.. yang lucunya, kitaorang ni teminat la pula mau ambil tau pasal dia c penyanyi.. bab abang tu memang kacak aaa....... ^^

*abang la sangat!

cari punya cari... search punya search... akhirnya.... jumpa...!! bukan aku yang search.. ida yang rajin kepalang.. aku search nda jumpa...-_-


Kee Zulhardnan

hihi, ida jumpa nama dia ngan FB dia... n yang paling mengejutkan ... dia pun asal orang Sabah gak.. pastu aku pun sebok la jugak search2 sal Dia ni..

ooooooo..... rupanya dia ni memang artis pun.. tahun 2008 (kalau nda silap), tapi cam orang nda kenal sangat..

yang tengah tu la dia.. belakang tu band dia..

nama band dorang, Angelika. . ada sorang perempuan, vokalis.. sedap suara dia.. dalam profile dia da cakap, muslimah rock.. rock tu betul la.. tapi muslimah tu.......... aduish!

abaikan lagi!

so, cari punya cari lagi...  end up jumpa ni!

*abaikan AG .. tengok c pemain gitar ^^

rupanya dia ni guitarist second azlan and the typewritters... tu pun aku baca komen bawah video tu...

time kitaorang tengak lepak2 dengar dorang nyanyi depan sogo tu, aku terasa cam pernah tengok la dia ni... macam sapa aa???!! lama jugak la aku fikir.. sampai 2 hari dh balik sabah masih blum jumpa macam sapa... akhirnya aku ingat jugaa...... hehe


muka dia ada iras c Hero ni kan??!!
*teruja


kan? kan?!


ahahaha sudah2 la~

Adios ^^

Selamat Tinggal

Assalamualaikum
huhu.. skrg mood sedih2..

setelah berkhidmat di tadika pasti selama 5 bulan.., akhirnya kakiku melangkah pergi jua..
(belagak mcm kerja lama sangat kan..)

ingat lagi masa first time mula mengajar, seriously memag ntah pa2 ntah.. nda teratur.. kecoh sna ani.. dan yg plg ketara, "baik sangat"..

tapi!
lps 1 bulan ja, terus jadi cekgu garang!
hehe..

sampai budak di bawah ni cakap,
"angah taknak la ngaji dengan cekgu era.. nak dgn cikgu ogy.."

hari pertama exam. ptg mamy dia suru gak pi tuisyen..
ini HASILnya.. ^^

"mau nda mau.. ngaji ngan cekgu era gak!" O_O *mata senganja kasi besar

akhirnya dia ngaji ngan cigu ogy gak.

besar mna pun mata aku, budak ni nda jgk takut.. mungkin dia tau aku main2 ja kali..

ermm.. yalah tu..

pa2 pun, mesti rindu jgak la dengan budak2 ni nanti...

*rindu la sangat!

say adios to them...








suka diorang main belon..
siksa aku ni yang tukang tiup belon..

sabar ja la~~

macam sikit kan budaknya.. *sikit la sangat! 
ramai yang malu2 kucheng!

Adios^^

Love


Assalamualaikum




khas untuk abah yang sudah SEBULAN nda jumpa..
abah yang kini berada di bumi MESIR, atas urusan ... ermm apa aa...?? ntah la.. yang penting abah pi mesir sebab ikut khursus selama 3 BULAN

its okey..
another 2 MONTH

7 haribulan 6, umi ngan aa akan menyusul..

that mean, tinggal la aku, adik aku ngan abang aku (yang x pernah sekutu) di rumah...
yeay! *LA SANGAT

pa2 pun sebelum umi jalan, kitaorang pi semenanjung dulu.. 
*look forward about this

YEAY!! *this is the real happiness 

adios ^^


Association Between Opposite Sex

Pergaulan antara lawan jenis ;


Di bawah ini diuraikan beberapa aturan Islam berkaitan dengan masalah pergaulan IKHWAN - AKHWAT, antara lain :


Menjaga Pandangan ;


QS. An-Nur : 30-31


“Tidaklah seorang Muslim sedang melihat keindahan wanita kemudian ia menundukkan pandangannya, kecuali Allah akan menggantinya dengan ibadah yang ia dapatkan kemanisannya.” (HR. Ahmad)


“Semua mata pada hari kiamat akan menangis, kecuali mata yang menundukkan atas apa yang diharamkan oleh Allah, mata yang terjaga di jalan Allah dan mata yang menangis karena takut kepada Allah.” (HR. Ibnu Abi Dunya)

Menutup Aurat secara Sempurna



QS. Al-Ahzab : 59, QS.An- Nur : 31

“Hai Asma, sesungguhnya perempuan itu apabila telah sampai umur/dewasa, maka tidak patut menampakkan sesuatu dari dirinya melainkan ini dan ini. Rasulullah berkata sambil menunjukkan kepada muka dan telapak tangan hingga peregelangannya sendiri.” (HR. Abu Dawud dan Aisyah)


”Dari Abu sa’id RA bahwasanya Rasulullah SAW bersabda : “Seorang laki-laki tidak boleh melihat aurat sesama lelaki, begitu pula seorang perempuan tidak boleh melihat aurat perempuan. Seorang laki-laki tidak boleh bersentuhan kulit sesama lelaki dalam satu selimut, begitu pula seorang perempuan tidak boleh bersentuhan kulit dengan sesama perempuan dalam satu selimut.” (HR. Muslim dikutip Imam Nawawi dalam Tarjamah Riyadhush Shalihin)

Bagi wanita diperintahkan untuk tidak berlembut-lembut suara dihadapan laki-laki bukan mahram. (QS. Al-Ahzab : 32)


Dilarang bagi wanita bepergian sendirian tanpa mahramnya sejauh perjalanan satu hari.


“ Dari Abu Hurairah RA, ia berkata : Rasulullah SAW bersabda : Tidak halal bagi seorang perempuan yang beriman kepada Allah dan hari akhir untuk bepergian yang memakan waktu sehari semalam kecuali bersama mahramnya.” (HR. Bukhari Muslim dikutip Imam Nawawi dalam Tarjamah Riyadush Shalihin)



Dilarang “berkhalwat” (berdua-duaan antara pria dan wanita)

“Dari Ibnu Abbas RA bahwasanya Rasulullah SAW bersabda : “janganlah sekali-kali salah seorang diantara kalian bersunyi-sunyi dengan perempuan, kecuali disertai muhrimnya.” (HR. Bukhari Muslim dikutip Imam Nawawi dalam Tarjamah Riyadush Shalihin)



Laki-laki dilarang berhias menyerupai perempuan, juga sebaliknya. 
  




“Dari Ibnu Abbas RA, ia berkata : “Rasulullah SAW mwlaknat kaum laki-laki yang suka menyerupai kaum wanita dan melaknat kaum wanita yang suka menyerupai kaum laki-laki.” (HR. Bukhari dikutip Imam Nawawi dalam Tarjamah Riyadush Shalihin)


Haram kaum lelaki memandang kaum wanita yang bukan mahramnya;


Dalam fasal ini dijelaskan tentang diharamkannya kaum lelaki memandang kaum wanita yang bukan muhrimnya. Begitu pula sebaliknya, yakni keharaman kaum wanita memperhatikan kaum lelaki yang bukan muhrimnya.

Tersebut dalam firman Allah dalam surat Al ahzab, :



“Apa bila kamu meminta sesuatu kepada mereka maka mintalah dari belakang tabir. Cara yang demikian itu lebih suci bagi hatimu dan bagi hati mereka”.


Dalam surat An Nuur ayat 30 di jelaskan:


Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman :”Hendaklah mereka menahan pandangannya dan memelihara kemaluannya. Yang demikian itu lebih suci begi mereka”; Sesungguhnya Allah maha mengetahui apa yang mereka perbuat”.




Rasulullah S.A.W bersabda: ”Pandangan mata itu merupakan panah beracun dari panah Iblis. Barang siapa meninggalkannya karena takut Allah S.W.T, maka Allah memberinya keimanan yang mana ia akan memperoleh kemanisannya didalam hati”.



Nabi Isa as bersabda: 
“Takutlah kamu. peliharalah dirimu dari memperhatikan. Karena sesungguhnya memperhatikan itu menumbuhkan syahwat di dalam hati. Dan cukuplah syahwat itu menjadi fitnah”.

Sa’ad bin jubair mengatakan hanyalah fitnah yang menimpa Nabi Daud As adalah di sebabkan pandangan beliau. Nabi Daud bersabda kepada putera beliau Nabi Sulaiman As, lebih baik berjalanlah di belakang macan dan Harimau, janganlah berjalan di belakang perempuan.


Mujahid mengatakan, apabila seorang perempuan mengahadap ke muka maka Iblis duduk di bagian kepalanya. Lalu Iblis memperindah diri perempuan itu yang di peruntukkan bagi orang yang memperhatikannya. Kalau seorang perempuan berbalik menghadap kebelakang maka Iblis duduk di pantatnya. Lalu Iblis memperindah perempuan itu yang di peruntukkan bagi orang yang memperhatikannya.


Seorang bertanya kepada Nabi Isa As, Apa permulaan yang menyebabkan orang berzina?. Beliau bersabda :Yaitu akibat memperhatikan perempuan dan memperhatikan dirinya.


Al Fudhail mengatakan, Iblis berkata bahwa pandangan yang di lepaskan pada suatu perkara yang tidak halal itu adalah merupakan panahku yang sudah tua dan busurku yang tak pernah luput jika aku pergunakan.



Tersebut dalam sya’ir:

Segala sesuatu yang baru terjadi

Permulaannya dari pandangan

Nyala api yang besar

Permulaannya dari pelatuk yang kecil

Orang yang mempermainkan mata

Sangat di khawatirkan akibatnya

Berapa banyak pandangan

Yang masuk dan bekerja dalam hati

Bagaikan anak panah yang dilepas busur dan tali

Orang yang memperhatikan

Perkara yang membahayakan

Akan menyenangkan orang yang mempunyai kekhawatiran

Tetapi kalau akhirnya mencelakakan

Itu tidak membahayakan


Ummu salamah Ra mengatakan bahwa Ibnu Ummi maktum meminta izin kepada Rasulullah S.A.W. Saat itu aku dam maimunah Ra duduk bersama, maka Rasulullah bersabda: ”Bertakbirlah kalian “. Kami menimpali:” Bukankah dia orang buta yang tidak dapat memandang kami?”. Rasulullah bersabda:” Apa kalian tidak dapat melihatnya juga ?”.




Rasulullah S.A.W mengingatkan : 
“Allah melaknat orang yang dipandang dan orang yang dipandangi (membalas pandangan).

Bagi perempuan yang beriman pada Allah, tidak dibenarkan memperlihatkan diri pada setiap orang asing, karena yang tidak terikat oleh pernikahan atau muhrim karena nasab atau sesusuan. Demikian pula orang lelaki tidak dibenarkan memperhatikan kaum wanita, sebaliknya kaum wanita balas memperhatikan pandangannya.


Sebagaimana kaum lelaki menundukkan pandangannya kepada kaum wanita, maka menjadi kewajiban pula kaum wanita menundukkan pandangan mata terhadap kaum lelaki. Pendapat itu sebagaimana di tekankan oleh Ibnu Hajar dalam kitab AZ ZAWAJIR.


Tidak pula diperbolehkan lelaki bermusafahah (bersalaman) dengan perempuan yang bukan muhrim. Larangan ini berlaku juga pada perbuatan saling memberikan. Sebab itu perkara yang di haramkan memandangnya diharamkan pula memegangnya. Mengingat dengan cara memegangnya itu ia dapat merasakan kelezatan. Hal ini didasarkan pada dalil bahwa, kalau orang berpuasa lalu berpegangan dengan lawan jenisnya yang menyebabkan inzal (keluar mani), maka puasanya batal. Tetapi kalau keluarnya mani disebabkan oleh pandangan, puasanya tidak batal. Demikian menurut penjelasan kitab An Nihayah.


Diriwayatkan oleh Thabrani di dalam kitab Al Kabir dari mu’qal bin Yasar bahwa, salah seorang di antaramu yang di lukai kepalanya oleh jarum, itu lebih baik dari pada memegang perempuan yang tidak dihalalkan untuknya.



Rasulullah S.A.W memperingatkan : “Takutlah kalian terhadap fitnah dunia dan fitnah kaum wanita. Sebab permulaan fitnah yang menimpa bani isra-il itu adalah kaum wanita”.




Rasulullah S.A.W bersabda“Dan setelah masaku tidak ada fitnah yang lebih membahayakan terhadap kaum lelaki ketimbang fitnah akibat perempuan”.

Tak boleh duduk berduaan di tempat sunyi;




Tersebut dalam riwayat bahwa Rasulullah S.A.W bersabda
: ”Takutlah kamu dari menyepi (berduaan) dengan perempuan. Demi Dzat yang diriku berada dalam kekuasaanNYA, tidaklah orang lelaki yang menyepi bersama dengan orang perempuan (yakni berpacaran), kecuali syetan menyusup di antara mereka berdua. Sungguh seorang yang berdesak desakkan dengan babi yang berlepotan lumpur itu jauh lebih baik dari pada berdesak desakkan (bersenggolan) dengan pundak perempuan yang tidak halal baginya”.



Rasulullah S.A.W bersabda
:”Orang perempuan itu merupakan jerat-jeratnya syethan (yakni perangkapnya), dan kalaulah bukan karena syahwat, tentu kaum wanita tidak akan menguasai (menundukkan) kaum lelaki”. (al hadits)
Ada pepatah mengatakan Apabila kelamin lelaki bangkit maka hilanglah sepertiga akalnya



Gwiyomi *la sangat :p

assalamualaikum..

k.

seriously, semua orang mau story sal benda ni kan...

pada mulanya....

"HUH!! what the hell is this???????!!"

*sambil tengok video gwiyomi*

agak terkejut hanya kerana melihat ranking video yang meningkat sangat,....

gile popule...


tapi..

yang ni jugak yang aku tertarik...




haaa....

ini baru betul gwiyomi...



*patung di belakang tu*

adios!
**

Hari Jubah Aku Pula..... !!

Assalamualaikum...

so, hari tu aku ada cerita pasal Hari Jubah MatLuthfi kan...

syukur Alhamdulillah.. kami diberi peluang...

hah! ni hari jubah aku pula.....

baru datang.. kumpul ramai2..


rindu semua...

jubah aku buat masalah!! grrrr!
yang sampaikan patutnya ustaz batik meroon tu... dgn murah hati beliau suruh abah aku yang sampaikan... 
(ni, kalau yang ndatau tu abah aku.. mesti rasa pelik punya...)



kami ngan sijil!! n Jubah... ^^

menyemak la pula surang tuu...

peace!!

hujan!! hujan!!

bakal2 ustaz insyaallah..

kami lagi! with jejaka penyibuk.. haha

kami gembira!!
wow!!

ala.....
diploma je poun.......!

tapi...

suka hati orang la nak buat post...

haha..

matluthfi lagi...

adios!! ^^