smile

smile is "sedekah".. smile is "sunnah Rasulallah".. i am smiling ^^... are you...??

Mereka Yang 2 Ekor..!

Assalamualaikum...^^

hihi... bosan la pula... tetibanya berminat mau bukak crita sal adik aku yang 2 ekor ni... errmmmm... boleh dikatakan dalam 1 hari tu, mesti ada ja yang budak 2 ekor ni mau gaduhkan..

ermm.. aku pun nda paham..! -_-

yang seekor da besar panjang pun kalah-kalah budak kecik...*tinggi dia pon da kalahkan aku ni..! nda puas hati aku..!.. yang seekor pla nda padan badan kecik..! menyakitkan hati betool..! even aku ni pon dorang mau suruh aku msk campur..

well.. nda kuasa aku mau betekak sekali... :p

dorang ni panjang akal gak... suma mau dipertandingkan... hari tu, adik aku yang kecik tu ada beli hula hoop *gitu ka eja nya..?? hantam ja laa... untuk budak punya 2... jadi dia try la main.. berjaya dengan jayanya..! dia pun dengan bongkak dan angkuhnya challenge adik aku yang besar ni...

"kalau ka ida dapat buat la... sampai 145 kali pusing..."

adik aku yang besar ni apa lagi... siang malam berlatih bersungguh-sungguh.. tapi malangnya.., da hula hoop tu tuk budak pnya.. mna la dia dpt.. paling bnyk pun sampai 20 lebih ja... so.. untuk tidak dipandang lemah.. dia pun cipta la permainan baru ngan hula hoop tu.... dia main hula hoop tu di leher dia.. dengan bangganya dia pun challenge balik adik aku yang kecik tu...

"kalau a'a dapat la... main hula hoop tu di leher..."

adik aku yang kecik tu pun cuba la.. nda sedaya upaya sangat.. nda dapat, trus mengalah... so.. dorang pun seri la dalam permainan ni... dorang suka gak pertandingkan benda lain.. cam batu, kertas gunting..!


lebih kurang mcm di atas tu la jga ayat dorang kalau ada yang nda puas hati... "kita chus la..!" kadang-kadang bleh aku dorang lantik jadi pengadil yang tdk bertauliah... aku pun dengan kuasa seorang kakak.. sesuka hati aku ja pilih pemenang.. hahaha :D *ketawa bongkak..!

so, ni ha 2 ekor kambing busuk yang sudi jadi servant aku...

ni, budak kecik seekor tu pun mau gak cari pasal... menyebok ja di belakang tu..


mereka yang *ntah pa2 ntah..!
pa2 pun.. ada adik ni memang best.. haha *lagi2 tiada kakak... aku la kakak ^^.. boleh main perintah-perintah.. ahaha *ketawa kejam.. sayang..?? indeed laa~ sapa nda sayang adik oi.. tapi buli-buli la sikit.. da jadi kakak kn.. anyway.. end of my post..!

xoxo, adios ^^

End Exam + Freedom = Istanbul Aku Datang....!! ^^

10/11/2012
yahoooo...!! akhirnya... terluah segalanya... kosong da otak ni... hihi ^^ Gumbira sangat la tu habis exam.. setelah berbulan-bulan menghadap kitab2 tu... akhirnya berlalu la sudah exam kitaorang.. so, kitaorang pun plan la mna2 mau lepak... errmm.. d sabah ni memang banyak tempat lepak.. tapi, apa la sangat kitaorang ni.. no money no talk laa.. kan... so kitaorang pun plan pi KK ja la... (best apa jga...)

so, da sampai sana kitaorang lepak jap Wisma Merdeka sebelum pi Canter Point.. sana la yang dorang2 ni melepaskan segalanya... almaklumlah, nek bas.. lambat sikit mau sampai.. dah tu begoyang punya laa berabis.. mana nda nya rasa mau tekucil... hehe tercerita sal itu pla :p.. dah tu kitaorang pun gi la Center Point...

sampai sana trus nek atas... Yay...!! tengok wayang...!! kitaorang memang da target mau tengok Istanbul Aku Datang tu.. nasib bek la juga wayang tu men jam 12... maunya men jam 4.. ermm.. gigit jari ja la kitaorang...


seriously.. Sweet....! *la sangat..!! (memeng betul la...) sebenarnya aku ni bukan la jenis orang yang tengok cita melayu.. paling2 dalam list, filem mat salleh (tu pun nda brapa sangat), korea n hindi ja... yang part hindi tu jangan la rasa lawak.. best apa... entah la napa nda suka.. n ndatau juga napa leh tertarik betul ngan filem ni... sebelum ni adik aku da banyak kali promot filem melayu... aku tengok gak.. tapi kadang2 nda habis laa.. bosan laa.. bila tengok sampai habis, No feel.. ni ja yang aku semangat mau tengok.. sanggup pi pawagam lagi.. tapi memang, crita ni best.. lawa.. lawa+k.. n ada jalan crita (plot crita...) mungkin crita melayu len aku tengok teda plot kali... 2 yang terasa bosan... errmm mungkin2... *tau memang ada plot.. kau ja nda paham wahai "aku".. so.. mari kita tengok2 gambar Istanbul aku datang...!!





ini trailer dia pla...

ni lagu dia yang best..!


ala... nda lama ada la filem ni di you tube... ermm antara dialog dorang yang aku rasa best.. n tengiang-giang masih d telinga aku ni... seriously..

Beto Says : awak, tolong... jangan biadap. * ni ha dialog femos dalam cita ni...

Beto says : awak.. awak makan maggie saya..?
Lisa says : saya lapar la.. nanti saya ganti la balik...
beto says : ni maggie asam laksa..! ada kat malaysia je...!!ggrrrrr!!

Tomok saya : Dian, i percaya dengan u. mcm ni u buat kat i?
Lisa says : azad, i bleh terangkan... lagipun housemte i ni gay..!

Tomok says: u janji nak bagi i peluang kedua kan..
Beto says : saya hanya nak minta satu saja peluang dari awak... kalau awak rasa apa yang saya rasa.. tolong jangan pergi..

*lebih kurang gitu la dialog dia.. gila punya best..! <3 it..

so, end of the day... aku rasa berbaloi 7 ringgit yang aku habiskan tengok wayang tu... n.. sampai pulang leh aku tersenyum-senyum hanya kerana terbayang muka abang Beto...! *la sangat..!! Hihi ^^

11/11/2012
bangun pagi (yang bukan lagi pagi) trus paksa brother belikan meggie asam laksa... ermmmm leh aku senyum2 time masak meggie laksa 2.. hihi ^^

xoxo, adios ^^