smile

smile is "sedekah".. smile is "sunnah Rasulallah".. i am smiling ^^... are you...??

partner oh partner.... !

Assalamualaikum....


hehehe... tetiba plak teringat partner lama gua... kalau korang perasan kat entri sebelum ni, kita kan geng...! kat bawah2 sikit ada tulis 'ni kawan gua cakap sal gua' kan... yang sal gua 2.. ermm, dalam banyak2 benda merapu di situ, korang perasan nda part yang sebut cam nie :

 pernah Menjadi pengawas kebersihan sekolah dan pernah ber'partner'kan budak lelaki kuat mengarah yang bernama 'Longkang'.. (bukan nama sebenar...) Selalu sangat di 'buli' oleh partner yang bertauliah tu tanpa pernah melawan..


haaa.... ni yang gua mau story ni... tahun 2011... tahun keramat dimana tekanan jiwa membelenggu hidup gua... ia bermula apabila gua yang tetibanya dilantik jadi pengawas kebersihan skolah..! (gua nda tau la dari sudut mna dorang nampak gua ni bersih sampai bleh pla tetiba jadi pengawas kebersihan...) yang bikin tambah malang dalam hidup gua apabila nama c 'longkang' 2 di sebut jadi partner gua... gua da pikir macam2 da...

  • arggghhh...! kenapa aku yang jadi mangsa.......!
  • arrgggghhhh....! kenapa dia.....!
  • seriously.., moe pengsan...!

c "longkang" ni... ikut sedap mulut dia ja men suruh2 orang... gua pun nda paham... mau cakap dia banyak kerja, gua tengok selalu ja santai2 minum oren time gua tengah buat kerja.. habis suruh2 orang, boleh ja dia tunjuk senyum sumbing dia tuh...! angin gua yang sepoi2 bahasa ni pun boleh jdi taufan dibuat'y...

  • sheira, tandas rosak lagi...
  • sheira, cigu suru cantas pokok2...
  • sheira, cigu suru kasi bersih dewan... (ni nda kesah la bab memang kami yang bertugas pun...)
  • sheira, ko cek kelas aa..
  • sheira, pi kira brapa tong sampah yang tnggal d stor...
  • sheira, pantau kawasan angkat...
  • sheira, jadi mc hri ni.. <-- ni  pun leh dia suru2 aku...! 
arrgggghhh....! gua nek fed-up dengar dia sebut nama gua... yang gua ni poun.., leh ja ikut cakap dia... (ermm, penyesalan yang paling ketara dalam hidup gua..) yang kin tambah malang'y, boleh ja tndas skolah 2 asyik rosaaaaaaakk memanjang... gua langsung nda paham... akhir'y kitaorang pindah tandas bawah... huh...!

ermm, bagai jatuh di timpa tangga... tiba2 pla kitaorang punya skolah jadik tuan rumah time sukan skolah2 mnengah agama 2.... kalau itu ja ndapa la ... ni mtq pun kitaorang gak tuan rumah.... kenapa....?! why....?! wae...?! que..........?!  gua belum habis penat sukan 2 lagi laa......!!! wawawawawawa........!!!!! T T

eh.., cam lari dari tajuk pla kn.... patut tukar tjuk jadi 'penderitaan gua 2011'... hehe.. berbalik pada partner gua... pendek kata, gua lagi lagi banyak kerja la dari dia.... dia banyak cakap ja.... tapi, dengar guru2 and gua pnya rakan2 bilang..., tahun dimana kebersihan'y mantap salah satu'y tahun kitaorang jadi pemimpin la... ( hihi kembang jga ckit...) susah oo mau nampak sampah tahun 2... hehe..

ermm... tahun ni pla (2012)..., partner gua 2 dah nek pangkat jadi headboy... gua pla nek pangkat jadi pengawas disiplin..  ni lagi satu gua nda paham (macam otak gua lembab betul pla kn.. semua benda nda paham) entah dari sudut mana pla dorang nampak gua ni berdisiplin.. selalu ja men ponteng2 kelas.. balik awal... huhu... 

ermm, partner gua tahun ni betul berbeza ngan c 'longkang' 2... dia ngan dunia'y sendiri ja.. aku pun ngan dunia aku sendiri gak la.. banding tahun lepas, hari pertama skolah 2 da macam2 kerja... tahun ni.. boleh pla lepak sampai awal bulan febuari baru wat perjumpaan pengwas disiplin.... n masa 2 la first time gua talking2 ngan partner gua... klau mau senyum ngan dia pun punya susah mau sampai... mana nda'y.. gua tengok dia boleh pla dia tengok lain.. bila gua tengok lain boleh pla dia tengok gua.. hairan2... ( camna gua tau dia tengok gua..?? ada aa.. kawan gua kantoikan.... )

terlampau panjang pla story sal partner2 gua ni... hihihi... yang penting kalau korang da partner cam c 'longkang' 2, jgn buat cam gua buat tau... menyesal nanti asyik kena buli ja... hehe.. kalau dapat partner cam partner gua yang baru ni... ermmm, gua pun ndatau mau ckp apa... bab gua pun blum jumpa jalan penyelesaian'y lgi.. hihi, akhir kata, trimas bab sudi baca benda merapu gua yang panjang lebar ni... 

wassalam ^^