smile

smile is "sedekah".. smile is "sunnah Rasulallah".. i am smiling ^^... are you...??

kita kan Geng...!

hehehe... erm, gua mau pekenalkan gua punya geng sama korang... geng gua yg gempak habis..! (hehe, nda la gempak sangat poun..) cuma, dorang la kawan2 gua yg selalu teman gua panjat pokok kelapa sebelah rumah (bab, da kebulur mo minum air kelapa), tarik2 ubi kat kebun sekolah, makan mangga kebun sekolah ngan sambal kicap (sedap...!), kuar siar2 pi kedai 6 pintu hnya semata-mata mo mkn aiskrim, tengok wayang smpai tengah mlm n bnyak lagi la... yg penting, suma kitaorang buat benda sama2... siuk hihihi.. ^^


Nur Sa'adah Ahmad Yusop. Gelarannya Sa'adah.. kadang-kadang Sadung n ada juga yang panggil maci (cam maci la katakan.. ermm, mmg maci gua poun.. seumur..) Lahir pada bulan Januari.. 26 hari bulan.. ( paling tua.. tapi bukan leader...) Perangai.. Tersangatlah kebudak-budakan.. Kalau bab loading.. dia la yang paling lama.. Lambat pick up betul!! Tragedi besar, apabila terjatuh dikhalayak ramai (dalam keadaan slow motion) akibat berlari-lari anak.. Pernah diganggu oleh 'sesuatu' yang mengetuk pintu beranda rumah ketika dia sedang belajar malam.. yang mengakibatkan dia berhenti belajar n terus sambung tidur ( gua karau da ketewa time 2.. >.<) Paling x pandai menipu.. kalau da menipu hidungnya kembang.. senang betul org detect.. Keburukannya... terlalu obses ngan goyangan kaki... dimana-mana pun goyang kaki.. time belajar ka.. tidur ka.. makan ka..tengok tv ka.. suma goyang kaki.. (Epang paling sengsara bab goyang kaki ni.. kalau dia da mula goyang kaki.. habis rosak tulisan Epang bab mejanya pun goyang sekali...)
 

Dg. Nur Syamimi Awg Omar.. Orang semua panggil Mimi... Nama manja Sham.. (hahaha.. tiada ba...) Lahir 2 May.. Seorang yang kuat azam.. n high imagination... Kadang-kadang kita pun x tau d mana dia berada... (musykil...musykil...) Retro gurl... n sensitif... Paling best... Bila orang wat lawak ckit... ketawa dia memang banyak... n kuat... sengsara kitaorang suruh dia perlahankan ckit suara merdunya 2... (huhu~) Pernah dilanggar lembu (yang d halau oleh sekuriti kuar dri skulah) dalam keadaan yang sungguh tragik... dimana setelah dia ditabrak oleh lembu 2.. dia pun pengsan in action... (p/s len kali orang bgi hint 2 dengar laa..) seorang yang bercita-cita n taat ngan ibubapa.. (sekarang da pi jordan...!) Keburukan, tiada kesopanan dalam kehidupan.. (men redah ikut suka hati dia ja...)
 

Nurul Atiqah Hassan.. Nama pena.. NasLampir@ Maznah.. (hehe tiada baa..) Digelar Tiqah.. tau Iqa.. Kadang-kadang kami panggil Atiq.. Lahir time orang kan trima gaji uda... 26 Jun.. Berasal dari Pulau Labuan... Bermata sepet, bibir seiras Angelina Jolie, n berkulit hitam manis.. (hitam manis.. hitam manis.. oh hitam manis..) Selalu di'buli' oleh geng-geng lain disebabkan oleh loadingnya yang kira teruk la juga lepas Sa'adah... (means: Sa'adah lagi teruk...) Suka kucing.. comel ka.. nda comel ka.. hantam ja... (gua pun nda paham... kucing yang banyak taik mata tu pun dia redah ja kiss2...) ermm, Pernah menjadi Imam 2 rakaat di Masjid Negeri Sabah time solat isya'... (kitaorang suma lemah iman da time 2..) Setelah di tarik kembali pengiktirafan keimamannya... kitaorang suma solat sendiri-sendiri pas2.. Seorang yang senang di bawa bergaul.. Orang cerita yang x lucu pun.. ketawanya lebih-lebih.. (sama ja cam Mimi..) Pakar tarik ubi n makan ubi.. ( bukan takat makan ubi ja... kalau boleh semua benda yang nama'y makanan -Halal ye- dianggus'y ja cam orang kebulur.. hehe :p) ermm.. pernah fall in luve ngan "Bro Kuch" bab kitaorang selalu gossip dia ngan orang tu...  Keburukan, cepat tul percaya ngan apa orang cakap.. orang kasi main pun blank ja n selalu cakap "ah! banar ba...?!"
 
 

Al-Hajahtul Azira Homidin.. Duloo-duloo kena panggil Hajatul.. Tapi 2 dulu2.. sekarang kena panggil Azie.. Lahir 6 Ogos.. Bersuara serak-serak basah... (sarut-sarut cikit...) Kalau da banyak cerita, mesti lepas 2 dia cakap.. "eh.. penat saya becakap.." Muka tersangatlah putih.. tapi kalau da marah ka.. tau malu.. gembira.. sedih.. muka tersangatlah merah.. Kalau orang buat lawak.. lucu macam manapun, x juga nampak ketawanya.. Mau tau dia terhibur, tengok muka ja.. merah n senyum.. Pernah pindah sekolah time awal tahun form 4.. tapi esoknya masuk balik pi smaip.. (lucu... n setelah dipikirkan balik, kadang2 menjadi penyesalan'y pla -sal pelajaran'y la-) Tragedi besar apabila kakinya yang comel 2 (tulung laa..) terkeluar dari landasan seliparnya time belatih bola jaring.. huhu~ (terbayang enda..?) Yang kin tambah malang.. pelajar mahat ramai uda beliatan.. (malang.. x malang..) Seorang yang emotional.. n alergi ngan kawan kami yang bernama Mr.Gu Gu (bukan nama sebenar...) Bila ditanya kenapa..?.. jawapannya.. "entah.. x suka saya..." Pernah menyelesaikan kes kehilangan Hp n berjaya menangkap pelakunya sehingga dia digelar CSI smaip.. Keburukan.. Suka m'buli urg wt demonstrasi yg x b'paedah...
 

Nurafizah Awg Bidin.. Semua orang panggil Pija.. x tau la kalau ada orang panggil Fiza.. taupun Afi.. Lahir time orang sibuk mau SPM.. 14 November.. Kalau mau describe personaliti dia ngan 1 perkataan ja yang paling tepat.. 'gila'.. Gila bola.. ( paling tepat lagi, gil pemain bola a.k.a Syafiq Rahim..) gila novel.. gila movie.. suma la gila.. (nasib orangnya x gila...) Sal bola.., sanggup berjaga malam semata-mata mau tengok bola.. Jadual perlawanan bola pun dia tau.. fanatic betul.. ( dah memeng kaki bola... camna gak...) pernah habiskan 1 novel dalam 1 malam ja...(mungkin x la sehebat orang yag boleh habiskan 2 3 novel dalam 1 malam...) Movie pla.. pernah wat maraton movie dari pagi sampai malam.. (ni memang da teda kerja len da.. erm, gila.. x gila..) Paling sukar didekati antara semua.. (ceehhh..! mahal la konon...) Tragedi sukar dilupakan.. apabila dikejar Sheira ngan cacing ditangan time tarik ubi ramai-ramai di kebun sekolah.. Habis pejabat sekolah di roundnya bab takut ngan cacing.. Bermata coklat, slim nda jadi n suka pakai baju b'span...(hehehe...:p) Keburukan, suka betul wat mua blank.. padahal nda...


Nor Izzati Kaplan.. Nama glamor.. Zaty... Nama kurang glamor.. Izat... Nama langsung x glamor Iza.. Lahir 1 bulan 3 hari lepas Pija lahir.. 17 Desember.. Perangai ala-ala perempuan sikit... tapi..! ala-ala lelakinya memang banyak...! (tomboy la katakan....) Seorang yang lasak.. (part bejalan 2 laa yang paling...) n aktif dalam sukan... Pernah memenangi beberapa pingat lumba lari 100m n 400m, lompat tinggi, bola jaring n bola tampar.. Paling slim antara kitaorang suma.. (slim la sangat.. a.k.a kurus kering...) Namun, suaranya tidak dapat digambarkan melalui luarannya saja.. mempunyai suara yang nyaring habis...! suka nyanyi lagu part yang tinggi2.. (sampai langit...heh :p) Obses ngan mangga.. Sanggup keluar asrama lepas pukul 12 malam semata-mata mau cari mangga di kebun sekolah.. Tragedi yang sukar dilupakan apabila dia n another friends kena kejar lebah di kebun sekolah.. time ambil mangga.. (huhu~ nasib teda pa2...) dia la mangsa kami tukang panjat pokok kelapa n kupas kelapa mu kmi kebulur mau makan benda 2... juga mangsa kami kupas n potong mangga bab dia ja laju buat benda 2... ( pakar la katakan...) Keberukan.. x pandai Gemuk walaupun da mkn paling bnyk...!
 

Effa Zahirah Jamalul.. Nama manja.. Epang.. (ntah la napa bleh sampai ctu pla..) Maknae kami.. disebabkan dia lahir tahun 95.. Dia n kami ja yang tau.. Dalam IC memang la 94.. Moms dia salah taru.. Perangai 2x5 ja ngan Sa'adah.. kebudak-budakan.. kalah adie Sheira yang umur 7 tahun.. Pernah habiskan 4 ringgit tuk patung yang x dapat pun.. (kesian3...) Kelebihan.. mempunyai pukulan yang tersangat lah pedas.. (ni mun jadi pa2 ngan dia .. x payah risau..) Seorang yang sangat emo..! sangat..! sangat..! emo... (kalah Azie..) tengok yang sedih2 ckit.. Nangis..! tengok yang menyakitkan hati ckit.. Manas memanjang..! Peristiwa yang sukar dilupakan.. bila berleluasanya gossip dia ngan budak form 5 (time kami form 4) yang bernama 'Tiang' (bukan nama sebenar..) Keburukan.. huh..! beuri.. Habis suma orang diampasnya.. pernah memijak lipas n cengkerik tanpa belas kasihan sampai mati.. (kejam..! n aksi ngeri itu telah disaksikan oleh gua dari jauh.. Bak kata Pija.. "mun datang beurinya.. Aslita pun bleh mati...") P/s: Aslita = room mate...
 

iti Nor Hidayah Puteh.. nama kampung, Nor.. nama bandar, Dayah... n kadang2 bleh jadi Dai ( kalau da pemalas sangat sebut 2 sukukata 2 la... ) tapi ada la "someone special" n the geng yang panggil dia... "Meow".. sekaligus menggambarkan personalitinya yang manja... hehehe... ala2 meow gitu... lahir pada bulan mac, pada 5 haribulan... ermm, seorang yang kuat semangat...! orang yang selalu nda bersemangat (cam aku ni..) pun bleh jd bersemangat kalau tengok dia bersemangat... cool kn... pernah didenda (bersama gua.. n beberapa rakan len) jemur tengah panas d antara blok kelas skolah 2, khas 2k tontonan ramai bab gagal ujian tarikh adab... (huhu T T ).. seorang yang sangat periang (kalah budak2 kindergarten hujung kampung gua ni)... jenis orang yang kalau senyum ^___^, seluruh muka'y pun turut senyum... (pandai2 la bayangkan...).. dia gak seorang yg suka betul konsi ilmu... bnyak bertanya barang mna yang musykil.. n seorang pendengar yang paling baik..( tanks dai, bab selalu dengar benda mengarut yang gua ckp... hehehe ) yang paling penting, dialah orang ke2 kiut dalam geng kami... ( hehe, pertama gua la... :p ).. keburukannya, (yang gua nampak la aa... berdasarkan mukanya yang selalu ceria 2...) suka betul pendam masalah sorang2... (walaupun ada a meluah pat gua sekali-sekala..)
 

Ivhorry Eve K.Diaz.. kitaorang panggil dia Vory.. malas ckit, kitaorang panggil dia Vor.. (teda nama lain da... mmg itu la suma orang panggil dia... ) lahir 2 hari sebelum gua lahir.. hehe, 7 April ( tua 2 hari je poun..! ) dia ni da keturunan British sebelah bapa (kalu nda silap..) 2 yang nama dia agak pelik sedikit.. ( n seriously, nama beradik dia mmg compom pecah otak mo ingat, kecualilah kakak'y yang mmg da kitaorang kenal...) bukan takan nama'y ja, muka'y pun agak berlainan ckit ngan muka darah melayu cm kami2 ni... perangai agak kelelakian sikit... dekat2 sama la ngan izat 2... (memang sama poun..) keayuan dalam diri'y hanya terserlah time dia pakai baju kurung ja... ( baju skolah nda kira, bab budak ni men redah ja.. baju kurung sekolah 2 cam baju PJK ja d'buat'y..) seorang yang juga aktif dalam sukan... lumba2 lari 2 ( sekarang cam pencen la...), bola jaring, bola tampar n pernah gak men futsal ( menang lagi 2..! pemain tambahan : Pija, Azie n Tika.. lupa pla ada sapa lagi...) suka cakap orang sombong kalau da nda tegur dia satu hari.. (nda smpai satu hari poun... kalau dari awal pagi sampai habis perhipunan 2 kita nda tegur dia.... habisla...) yang spoil'y dia ni.. da muka 2 cantik senyum la sikit... kedekut betul.. orang pun gerun tengok muka dia.. ( bukan apa... angin dia ni bukan bleh ramal sangat...) hehe :p maunya kna bagi backhand aku kalau dia baca benda ni...
 

Ruzanna Gani.. semua orang panggil dia Nana... (gadis melayu terkhir dalam geng kami ni... ) la tarikh kelahiran budak ni aa.. seorang yang.., mau kata ayu.., ermm boleh la... suara'y damit belaka... mun kami ni boleh ja suara'y 2 membesar.... (tapi nda la sebesar suara kami2 yang merdu ni...) ada taik lalat pemanis wajah kat pipi'y (bawah mata..) seorang yang "diam2 ubi berisi"... lek ja cam nda buat pa2 lau mau exam 2.. tapi markah gila punya power... ( nda la power orang pandai 2.. kira power la bagi kami ni yang jarang bukak buku...) hehe.., pernah sakit gigi sampai bengkak pipi... ( trus muka cam nikmah.. sama 2l.. tapi dia da taik lalat la kat pipi...) p/s Nikmah : salah seorang adie gua n the geng.. ada kakak sepupu yg wat kuih makmur paling sedap pernah gua rasa... ( aku ja a... orang len rasa cam biasa ja poun...) seorang yang berbadan kecil... berat badan dia gitu2 ja.. ( kadang2 sakit hati gak tengok berat dia yang nda berat pun 2..) personaliti'y sukar diramal bagi yang baru kenal dia... ( bukan yang baru ja... gua ni pun belum pas lagi..) pendek kata, gua pecah otak ja nda buat description sal dia ni.... bad personaliti dia sama ja cam Izat.. nda pandai gemuk a.k.a berat...


ni... kawan2 gua cakap sal gua....


Syahirah Hamdani.. Selalu orang panggil Era.. Tapi kawan-kawan suma panggil Sheira.. Merangkap anak buah kepada Sa'adah.. Lahir 9 April... Bersifat ala-ala matang taik kucing! Serius gaban.. (ermm, serius ka gua...? nda poun....) Tapi bila da datang gila dia.. gila la juga..  pernah Menjadi pengawas kebersihan sekolah (yang bertauliah la katakan...) dan pernah ber'partner'kan budak lelaki kuat mengarah yang bernama 'Longkang'.. (bukan nama sebenar...) Selalu sangat di 'buli' oleh partner yang bertauliah tu tanpa pernah melawan.. (bukan takut... sabarkan separuh dari iman...) Pernah panjat pagar asrama kira-kira pukul 12.50 malam tuk balik rumah bab terlampau lama tengok movie d asrama.. Suka jalan behirit...( ni gua ndatau la napa termasuk dalam sifat pelik gua... biasa ja gua rasa...) 1 tahun tukar kasut sampai 3 kali... (bak kata tika, ni apply jadi spy awal da ditolak...) Kira alim nda.. alim nda orangnya... (rock-rock alim la katakan...) keburukan... huh! kuat perasan tul ( mna gua perasan... mmg kiut pun... :p ) n suka kasi bengong orang (terutama yang selalu loading 2....)


 kitaorang punya konvo smu...
dri kiri : azie, ermm2, epang, pija, maci, tika, n izat

kitaorang baru habis paper PQS (a.k.a last payper <-- bak kata Johan) time exam SPM (ays pi aym <-- bak kata johan gak)
dari kiri: tika, nana, pija, maci, azie, ermm2, epang vory, munir, dayah n pika


erm..  trima kasih bebanyak yang sudi baca entri n sampai habis... (ada gak yang bekarih moe baca sampai habis rupa'y... hehe) <3 sekian 2k entri ni... wassalam....